Mateja Radoš

Studentica je preddiplomskog studija komunikologije, smjer odnosi s javnošću na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Uz studij, aktivna je članica i tajnica Udruge studentata komunikologije i novinarstva Komuna, a unutar Udruge djeluje kao voditeljica tima za društvene mreže i odnose s javnošću te je jedna od organizatora simpozija Mediji na drukčiji način. Također, kao predstavnica Udruge, sudjelovala je na Međunarodnom kongresu studenata medicine u Zagrebu gdje je predstavljala rad pod naslovom: „Scandalizing Misconception: Media Threat to Medicine“.

Znanje o komunikacijama i odnosima s javnošću usavršavala je odrađujući prakse u digitalnim marketinškim agencijama, volontirajući kao community na gameing konferencijama i organizacijskim timovima festivalskih događanja te radeći na festivalu klasične glazbe kao osoba za odnose s javnošću. S druge pak strane, ljubav prema govorništvu se javila pohađajući Govorničku školu u Crikvenici nakon koje se odlučila posvetiti proučavanju tog područja.

U Govorničkoj akademiji Demosten je zadužena za komunikaciju i odnose s javnošću te se bavi organizacijom događaja i koordinacijom edukacija što uključuje vođenje brige o polaznicima i predavačima. Uz to, sudjeluje na pisanju priručnika za krizno komuniciranje u osnovnim školama te je jedna od predavača i suradnika u razvijanju Male škole dobrog razgovora.

U slobodno vrijeme svira orgulje, a područja interesa su joj umijeće uvjeravanja, krizno komuniciranje, etika u odnosima s javnošću, reklamna industrija, te naravno, briga o polaznicima Govorničke akademije Demosten.

#pedantna

Kontakt: mateja@umjetnost-komunikacije.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s