PREDAVAČICA: Hana Matejašić

„Moram to savršeno odraditi“, „Ovo što pričam neće biti nikome zanimljivo“, „ Ne izgledam dobro“, „MORAM izgledati ozbiljno i autoritativno“, „ Svi će vidjeti da imam tremu“.

Zvuči poznato?

Svi mi vodimo unutarnje monologe uoči javnog nastupa, a neki od njih nas definitivno ne ohrabruju. Naši unutarnji kritičari ili saboteri sprečavaju nas da oslobodimo najbolje dijelove sebe tijekom govora i oduzimaju nam užasno puno energije ako ih nastojimo potisnuti. Naši saboteri su često iracionalni i mogu nam se činiti jednako smiješnima, kao i zastrašujućima, ali tu su i na svoje načine nas sabotiraju.

Primjerice, ako si stavljamo preveliki pritisak kako moramo sve savršeno odraditi, upravo zbog tog pritiska možemo puno griješiti ili uistinu sve savršeno odraditi, ali imati osjećaj da nismo u tome uopće uživali.

Na modulu ćete upoznati svoje osobne kritičare i sabotere javnog nastupa, te suočiti se s njima pomoću art ekspresivnih tehnika. Kada se suočimo sa svojim saboterima, oni se više ne čine tako strašnima, raspršuju se i oslobađaju naše najbolje dijelove osobnosti. Upravo tada postajemo autentičan govornik.