fbpx

Znameniti svjetski i hrvatski govori

Sara je prvostupnica fonetike i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje ujedno završava i diplomski studij (Nastavnički smjer na kroatistici te Rehabilitacija slušanja i govora na fonetici). Uz navedeni diplomski studij, istovremeno je i izvanredni student Bibliotekarstva na istoimenom Fakultetu.

Zbog velike ljubavi prema retorici, još od nižih razreda osnovne škole sudjeluje na raznim priredbama, svečanostima i javnim događajima kao voditelj programa i/ili izvođač. Tijekom studija, volontirala je u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini gdje je djecu iz raznih krajeva svijeta, kroz igru, podučavala hrvatskom jeziku te sudjelovala u njihovoj prilagodbi na hrvatski obrazovni sustav. Volontirala je i u Dječjim vrtićima kao treći odgajatelj te pomagala djeci jezično-govornih oštećenja u izvođenju svakodnevnih aktivnosti. Bila je član Kluba studenata fonetike Eufonija gdje je radila kao administrator ljetnih Govorničkih treninga te kao izlagač na Znanstvenom kutku (u sklopu sajma Interliber) te djecu i mlade podučavala o važnosti pravovremene prevencije govornih i/ili slušnih oboljenja. Dvije godine radila je kao autor članaka na internetskom portalu Maminsvijet.hr gdje se upoznala sa svijetom SEO-a i internetskog oglašavanja.

Trenutno radi kao suradnik u školskoj knjižnici gdje promiče ljubav prema jeziku i čitanju, ali ujedno organizira i radionice za mlade, vezane uz digitalnu pismenost i ispravnu uporabu društvenih mreža.

U Govorničkoj akademiji Demosten izvodi modul “Znameniti svjetski i hrvatski govori” i individualne govorničke treninge.