fbpx

Vedran Sorić prodajni je savjetnik s višegodišnjim iskustvom u prodajnom sektoru i vlasnik je konzultantske tvrtke Sorbel Group. Menadžerskim pozicijama u jednoj lokalnoj i 3 globalne korporacije te poduzetničkim iskustvom u 3 tvrtke, izgradio je status dinamične osobe snažnog nastupa usmjerene na rezultate.

Od početka rada u prodaji prošao je kroz većinu pozicija u prodajnom sektoru – od prodajnog predstavnika, KAM-a, regionalnog voditelja prodaje, voditelja poslovnog razvoja do direktora prodaje i na kraju izvršnog direktora i člana uprave.

To bogato iskustvo prenosi i polaznicima modula ,,Prodajna komunikacija” na Akademiji Demosten, koristeći se brojnim primjerima izazovnih situacija iz prakse.

Još od fakulteta gaji posebnu strast prema predavanjima i motivacijskim govorima te je održao velik broj in-house predavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Njegova najveća strast je automobilska industrija (iako ne vozi automobil, već Alfu Romeo), a područja interesa su još su mu i razvoj tržišta, razvoj timova, upravljanje vremenom, upravljanje prodajnim timovima te poslovno pripovijedanje kao alat za prijenos znanja. Budući da je od 2006. u privatnom sektoru, posvetio se detektiranju i rješavanju poduzetničkih izazova kao što su poboljšanje produktivnosti, pojednostavljeni procesa i, naravno, povećanje prodaje.

Redovno se educira kako bi poboljšao vlastite vještine, ali i naučio najnovije strategije i tehnike ili otkrio najnovije tehnologije za digitalnu transformaciju poslovanja. Svojom osobnošću s lakoćom rješava višestruka i složena prodajno-ljudska pitanja vezana za motivaciju i dobivanje vrhunskih performansi te zaključuje: ,,Prodaja je i uvijek će biti srce i duša (i krvotok) bilo kojeg posla”.  

Ako i vi želite razviti uspješan prodajni mindset, kliknite ovdje!