Hana Matejašić je magistra psihologije, tjelesno-orijentirani  integrativni  terapeut  i amaterska glumica.

Svoje rane dvadesete provela je žonglirajući između psihologije i glume i smatrala kako mora odabrati između dvije ljubavi. Na kraju je taj trokut potrajao i danas svi troje izvrsno funkcioniraju i nadopunjuju se. Obožava učiti nove stvari, te smatra kako u znanje treba uvijek ulagati i nikada ne prestati učiti – znanje uvijek nosimo sa sobom i nitko nam ga ne može oduzeti. 

Vođena tom mišlju pohađala je edukacije temeljene i na art terapiji u Nizozemskoj i Mađarskoj, te glumačke edukacije u Hrvatskoj i New Yorku. Gotovo sve svoje strasti uspjela je pretvoriti u posao tako da zapravo i nema dojam da radi, već živi ono što radi. Danas glumi proročicu Sibilu u stalnoj postavi interaktivne predstave „Gornjogradske coprnice“. Većina njezinog radnog tjedna obuhvaća individualne integrativne terapije s klijentima te vođenje grupa osobnog razvoja na razne teme, a izdvojila bi tugovanje, seksualnost, ljutnju, kontakt sa srcem. Projekt na koji je osobito ponosna je live talk show „Žene izvan okvira“ čija je sukreatorica i jedna od voditeljica. 

U Govorničkoj akademiji Demosten djeluje kao predavačica moduila Emocionalna ekspresija u javnome nastupu, a osim grupnih treninga, s klijentima vrlo često radi in-house te individualne treninge.