Katia Matijašević rođena je 7.  studenoga 1996. u Dubrovniku. Nakon završene opće gimnazije u Dubrovniku upisuje Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu gdje nakon tri godine dobiva titulu sveučilišne prvostupnice komunikologije. Trenutno pohađa diplomski studij na istom Sveučilištu (smjer Znanstveno istraživanje u medijima i odnosi s javnošću).

Za vrijeme studiranja radila je u „Govorničkoj akademiji Demosten“ na administrativnim poslovima te internoj komunikaciji. Nakon toga, odlazi na stručnu praksu u trajanju od mjesec dana u agenciju za odnose s javnošću „Grizli komunikacije“. Tamo je najviše radila na pisanju tekstova (za društvene mreže, priopćenja i sl.). Budući da je većinom radila na društvenim mrežama, odlazi raditi u tvrtku „Potomac Itd.“ kao asistentica u odjelu marketinga za „CROATA“ kravate.

Bavila se volonterskim radom kroz udruge „Smiješak za sve“ (čitanje priča djeci koja su smještena u bolničkim odjelima zbog bolesti) i „Udruga studenata Dubrovnika Libertas“ (kao članica uprave godinu dana). Osim volontiranja aktivna je u projektima na Sveučilištu (tajnica kluba komunikologa „Protagonisti“, sudjelovanje na Europskoj noći istraživača, predstavljanje Sveučilišta kroz Dane otvorenih vrata i istraživanje u projektu u organizaciji pročelnika Odjela).