Marino Miloš je pragmatični psiholog i facilitator s konkretnim korporativnim iskustvom u izgradnji i implementaciji naprednih HR funkcija. Na Demostenu drži predavanje ‘Učinkoviti selekcijski razgovori’ kojom na polaznike želi prenijeti ključne vještine, znanja i načela kojima će njihovi budući razgovori s kandidatima za posao biti maksimalno učinkoviti i transparentni, ali istovremeno korisni i ugodni za sve sudionike.

Uz to, Marino je predavač je na jednom dodiplomskom studiju i nekoliko specijalističkih edukacijskih centara, a svoju ekspertizu i poglede na izazove HR funkcije nerijetko dijeli sudjelovanjem i brojnim izlaganjima na relevantnim stručnim konferencijama i seminarima.

U posljednjih 15+ godina u nekim je od vodećih hrvatskih kompanija (bankarstvo, osiguranje, ICT) inicirao, osmislio i proveo niz uspješnih HR projekata kojima se višestruko povećala vrijednost i produktivnost ljudskog kapitala. Danas savjetuje organizacije kako izgraditi privlačno i poticajno poslovno okruženje, utemeljeno na međusobnom povjerenju, osobnoj odgovornosti i punom angažmanu zaposlenih.

Marinov ‘forte’, a istovremeno i područja najvećeg interesa, identifikacija su ključnih talenata, jačanje učinkovitosti timova te facilitacija promjene korporativne kulture. Više detalja na ovom linku.

Marino je glasan, izravan i nesentimentalan. Nostalgičan je samo spram hard rocka osamdesetih i duha zajedništva devedesetih. Još od četvrtog razreda dovodi u pitanje postojeće paradigme, pristupe i prakse koje više ne donose rezultate. Generira puno ideja, a u njihovoj je realizaciji nekad ‘šaptač konjima’, no češće i sam ‘povuče kola’. Kruži glasina da dobro kuha. Posebno voli šnenokle, AC/DC, povijest i mudre citate.