Diplomirao je edukaciju njemačkog jezika i književnosti te rehabilitacijsku fonetiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao student sudjelovao je na međunarodnom znanstvenom skupu Istraživanja govora 2016 u Zagrebu gdje je izlagao rad u koautorstvu. Također, kao predavač na temu akustike glasova hrvatskog jezika sudjelovao je na međunarodnim danima hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Mostaru 2016. godine. Dobitnik je Dekanove nagrade za izvrsnost u studiju.

U Govorničkoj akademiji Demosten organizira i izvodi modul retorike na njemačkom jeziku u okviru projekta Mala škola razgovora i govorništva te radi na osmišljavanju projekata rane nastave komunikacije i govorništva. Predaje na teme važnosti komunikacije u ranoj dobi, poučavanja retoričkih osnova djeci te vodi radionice praktične primjene teorije govorništva.

Znanstvene interese pronalazi u području metodike suprasegmentne razine govora u njemačkom kao stranom jeziku, proučavanju suprasegmentne razine govora s naglaskom na intonaciju te unaprjeđenju poučavanja retorike na njemačkom kao stranom jeziku.

U slobodno se vrijeme opušta pišući, uz glazbu ili vožnjom bicikla, dobrovoljni je vatrogasac i darivatelj krvi.