Kristijan Jalšić fotografiranjem i snimanjem bavi se od svoje 10. godine. U 7. razredu sudjelovao je na Državnom natjecanju iz fotografije, nedugo poslije toga osvojio je 1. mjesto na natječaju „Eko fotka“, a 2018. održao je i svoju prvu izložbu fotografija pod nazivom „Moj pogled“.

Do sada je snimio, režirao i montirao nekoliko spotova, reportaža, dokumentaraca i kratkih filmova. Godine 2016. sudjelovao je na Reviji hrvatskog školskog filma, a zadnje tri godine osvojio je nagrade HAK-a u natječaju „10 Zlatnih pravila“.

U slobodno vrijeme svira klavijature, piše, sklada pjesme i snima covere. Voditelj je zbora djece i mladih „Antunova srca“ u Župi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu gdje djeluje i kao župni animator. Godine 2021. autorska pjesma njega i njegove grupe „Afterlife“ osvojila je 1. mjesto na Festivalu „Svjetlost dolazi“ u Zadru.

Najviše od svega voli event organizaciju u kojoj može ujediniti sva ova gore navedena područja. Organizirao je i režirao četiri božićne predstave, četiri koncerta i jednu kulturnu manifestaciju. Ima velikog iskustva i u radu s prezentacijama, dizajniranju i stvaranju vizualnog identiteta.

Na Akademiji će prenijeti svoje znanje iz područja montiranja i pokazati da to nije nikakva kvantna fizika već da je potrebno samo dobro gledati i slušati – baš kao i u životu. 🙂