Glumačke tehnike u javnom nastupu

Kako koristiti cijelo tijelo za određene govorničke potrebe?

Nerijetko se događa da glumu shvaćamo kao laganje. Međutim, svaki govornik u javnome nastupu ima svoju ulogu i poruku koju treba prenijeti. On nije glumac, ali može iskoristiti glumačke tehnike kako bi pojačao efekt svojeg nastupa i osvijestio svaki detalj svojeg tijela, osjećaja, glasa i daha. Svatko od polaznika dobit će osnovne glumačke alate kojima dalje može vježbati i usavršavati svoje sposobnosti i bez prisutnosti profesionalca. Naučit će kako koristiti svoje cijelo tijelo za razne govorničke potrebe, te na koji način povećati sferu osobne svjesnosti i samokontrole govorničkog aparata.  Upoznat će se sa usustavljenim tipom glumačko-govorničkog treninga s ciljem poboljšanja svojih privatno-poslovnih govorničkih sposobnosti.

Nakon četverosatne radionice koja sadrži kratak teorijski uvod te mnoge interaktivne vježbe i simulacije, bit ćete spremni stati pred bilo koji profil publike!

Nakon ovog modula polaznici će moći:

  1. Navesti i koristiti se širokim spektrom vježbi u području glasa i govora.
  2. Prepoznati uzrok fizičko-govorne napetosti pri javnom nastupu te metode preventivnog ponašanja i trenutnog rješavanja treme.
  3. Primijeniti i prilagoditi razne glumačke alate za istupe u kojima govor i svjesnost osobnog bivanja u trenutku imaju veliki značaj.
  4. Upotrebljavati fundamentalne principe glumačkog stvaranja.
  5. Na temelju stečenih znanja dalje širiti svoju glumačku osobnost u onom smjeru koji je za njih potreban.

Predavač: Paško Vukasović