Kristijan Sedak doktor je komunikacijskih znanosti. Radi na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a predavao je na mnogim visokoškolskim ustanovama. 

Uz predavačko iskustvo, znanje i vještine iz odnosa s javnošću i komunikacija stekao je radeći kao savjetnik i stručni suradnik Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te glasnogovornik i suradnik u mnogim kampanjama. 

Direktor je komunikacija Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i autor Kriznog komunikacijskog priručnika za Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba. Suradnik je na istraživačkom projektu Opasnosti i prednosti društvenih mreža: e-profesionalizam zdravstvenih djelatnika, član je Stalne skupine za političku komunikaciju Europskog konzorcija za politička istraživanja te je nedavno bio gostujući predavač na Katoličkom sveučilištu Peter Pazmany u Budimpešti. Bio je stipendist Američke biskupske konferencije. Polja njegova istraživanja su krizno komuniciranje, politička komunikacija te odnosi s javnošću u sportu i neprofitnom sektoru. 

Uz navedeno, obožavatelj je je Coca Cole, FC Bayerna i dvojice svojih sinova, Brune i Tome.