Pošaljite mi to mailom - važnost online komunikacije

Kako internet postaje sve potrebniji za veliki dio društva, značaj i važnost internetske komunikacije također postaju sve veći. Također, brojevi govore kako je svakim danom sve više korisnika interneta i modernih tehnologija, a posljednjih godina primjećujemo kako je sve teže opstajati na tržištu ako ne poslujete online ili ako ne posjedujete elementarne vještine korištenja interneta.

S obzirom na jedinstvene značajke online komunikacije, nema sumnje da ona igra vitalnu i ključnu ulogu u zbližavanju ljudi, društva, poduzeća i svijeta. Granice vremena i udaljenosti postale su irelevantne i beznačajne zbog mrežne komunikacije. Stoga, nije loše kratko sagledati važnost mrežne komunikacije. Prvenstveno, olakšava nam razmjenu informacija, a možda je najveća važnost činjenica koliko je čini bržom, odnosno u komunikaciji internetom ne postoji kašnjenje. Nadalje, pomaže u gotovo svim poljima industrije i poslovanja, a postoje razlozi za vjerovanje da internetska komunikacija izuzetno pomaže u bržem donošenju odluka, širenju informacija i poboljšanju produktivnosti. Što se modernih ureda i komercijalnih ustanova tiče, internetska komunikacija slična je središnjem živčanom sustavu, jer pomaže brzom protoku informacija koji su izuzetno bitni za donošenje ispravnih odluka. 

Nedavna nas je korona-kriza naučila koliko je važno znati poslovati online. Štoviše, to je ponekad presudno za opstajanje na tržištu. No, kao što se i interpersonalna komunikacija odvija u postavljenim okvirima s ciljem da bude što učinkovitija, isto vrijedi i za online komunikaciju. No, zbog manjka razumijevanja internetskog jezika često dolazi do prepreka. Upravo je zato važno biti informiran i ukorak s aktualnim ,,internetskim vremenom”, jer tko za njim zaostaje − brzo može biti izbačen iz ringa online komunikacije.

Zato, kako bi svaki vaš mail bio razumljiv, a Zoom sastanak učinkovit, posjetite modul Online komunikacija na kojem ćete kroz aktulane primjere i situacije iz poslovnog i svakodnevnog života razumijeti prepreke mrežne komunikacije, ali i savladati alate za njezino uspješno vođenje. 

Modul Online komunikacija bavi se sljedećim pitanjima:

  • Što podrazumijeva online komunikacija?
  • Kako uspješno komunicirati putem elektroničke pošte i internetskih pričaonica (chatova)?
  • Kako voditi online sastanak?
  • Kako online komunikacija utječe na vašu online reputaciju?
  • Koje je razlika između komunikacije na društvenim mrežama i ostalim online kanalima?
  • Kako voditi poslovanje i delegirati zaposlenike u online svijetu (rad od kuće)?

Predavačica: Mateja Radoš