fbpx

Daj mi jedan dobar razlog

Što je zajedničko raspravi s prijateljima o tome koji ćete film gledati, razgovoru s ukućanima što ćete jesti za ručak, odluci kojeg kandidata za posao zaposliti i odluci za koga ćete glasati na izborima? – Za sve to trebate imati razloge, odnosno argumente. Argumente kako biste određenu odluku opravdali sebi, a potom i kako biste je opravdali drugima te ih naveli da se njom slažu.

Argumentacija je zdravorazumski postupak kojim vaša tvrdnja slušačima postaje prihvatljiva.

No, unatoč tome što je argumentacija toliko prisutna u svim sferama života – od gledanja filma do izbora, ipak o njoj malo znamo, a često je i zanemarujemo.  

Upravo je zbog toga naglasak ovog modula na osvještavanju situacija u kojima je potrebna argumentacija, pravilima koja se koriste kako bismo oformili dobre argumente, ali i na pravovremenom prepoznavanju loše argumentacije i smicalica kako na njih ne bismo nasjeli.

Kroz četiri sata ovog modula polaznici će naučiti pravila sastavljanja ispravnog argumenta, slušat će primjere dobre i loše argumentacije te će sami sastavljati vlastite argumente prema naučenim pravilima.

Nakon modula polaznici će moći:

  • Prepoznati dobru argumentaciju i pogreške u argumentaciji
  • Vrednovati argumente prema smislenosti i uvjerljivosti
  • Sastaviti vlastite argumente prema naučenim pravilima

Predavačica: Tena Žganec