Izjava o privatnosti

Umjetnost komunikacije j.d.o.o., Simona Gregorčiča 2, 10 000 Zagreb, OIB: 59668592620 – Govornička akademija Demosten, (u daljnjem tekstu: tvrtka), obvezuje se pružiti zaštitu osobnim podacima kupaca i korisnika, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje vlastitih obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Sve osobe povezane s tvrtkom te poslovni partneri tvrtke odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Voditelji obrade podataka

Voditelj obrade podataka koje unesete ili koji se prikupljaju automatski na ovim stranicama je Umjetnost komunikacije j.d.o.o., Simona Gregorčiča 2, 10 000 Zagreb, OIB: 59668592620 s e-mail adresom za kontakt: ured@umjetnost-komunikacije.hr.

Za sva pitanja oko obrade podataka i izjave o privatnosti slobodno se obratite na elektroničku adresu navedenu iznad.

Što su osobni podaci?

Kao osobni podatak smatra se svaki podatak (ili njihova kombinacija) pomoću kojeg je moguće utvrditi identitet neke osobe, izravno ili neizravno. Anonimni podaci nisu pokriveni ovom Izjavom s obzirom na to da ih nije moguće povezati s točno određenom osobom.

Aktivnosti prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se iz više razloga. Neki od njih, ali ne samo oni, su: pružanje bolje kvalitete usluge, omogućavanje plaćanja putem web stranica, odgovaranje na korisničke upite ili za marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja određenih podataka, korisnik će biti obaviješten na mjestima prikupljanja prilikom prikupljanja te u drugim slučajevima propisanim zakonom.

Načini prikupljanja podataka

Osobne podatke, osim onih potrebnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez znanja korisnika. Korisnik svakako treba imati na umu kako će pristup određenim uslugama biti ograničen bez davanja određenih traženih podataka.

Tijekom izravnog kontaktiranja

U slučaju da se korisnik obrati tvrtki putem e-maila, telefona ili kontakt forme dostupnih na mrežnim stranicama, tvrtka će koristiti samo one podatke koji su dani svojevoljno te u svrhu komunikacije i pružanja odgovarajućih informacija na postavljeni upit. Upiti postavljeni putem e-mail ili kontakt forme, bit će skladišteni u odgovarajućim sustavima u svrhu pružanja dodatne pomoći te poboljšanja korisničkog iskustva.

Tijekom registracije

Za registraciju za sudjelovanje u programima i aktivnostima tvrtke, koristit ćemo samo podatke nužne za razlikovanje pojedinačnih korisnika, sprječavanje prevara te utvrđivanje identiteta osobe kao i za olakšavanje komunikacije s korisnikom.

Podaci koji se koriste

Podatke korisnika tvrtka će obrađivati na različite načine, ali isključivo u svrhe navedene u ovom dokumentu. U nastavku teksta slijedi popis podataka te svrha korištenja istih.

  • Ime i prezime – verifikacija korisnika, izdavanje računa, marketinške poruke, transakcijske poruke
  • E-mail – transakcijske potvrde, utvrđivanje identiteta, marketinške poruke, direktna komunikacija s korisnikom
  • Kontakt telefon – detaljnija komunikacija s kupcima u slučaju nedoumica
  • Kolačići – unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitika (vidjeti Izjavu o kolačićima)

Svrha korištenja podataka

Daljnju komunikaciju putem e-maila s postojećim korisnicima vrši se na temelju legitimnog interesa ili privole. Marketing i slanje promotivnih materijala novim korisnicima vrši se isključivo na temelju privole dobivene tijekom kupnje programa i/ili aktivnosti, registracije za program i/ili aktivnosti ili prilikom registracije za primanje marketinških poruka.

U slučaju zaprimanja direktnog upita od strane korisnika, podaci u tu svrhu bit će korišteni na temelju izvršavanja ugovorne obveze (radnje koje prethode sklapanju ugovora).

Korištene kolačića

Mrežne stranice tvrtke koriste kolačiće. Kolačić je mala datoteka koja traži dopuštenje za instalaciju na hardver korisnikovog računala. U slučaju pristanka, datoteka se instalira i kolačić pomaže prilikom analiziranja prometa internetom te javlja vlasniku u slučaju posjete stranice. Kolačići omogućuju reakciju web aplikacija na pojedinog korisnika. Web aplikacije mogu prilagoditi svoj rad potrebama korisnika i njihovim interesima prikupljajući podatke o korisnikovim afinitetima.

Tvrtka koristi kolačiće koji prate količinu prometa kako bi identificirala koje se stranice koriste. To pomaže pri analizi podataka o prometu na web stranicama te poboljšanju istih kako bi bile prilagođene stvarnim potrebama korisnika. Podaci se koriste isključivo za statističke analize te se potom uklanjaju iz sustava.

Kolačići ni na koji način ne osiguravaju vlasniku pristup računalu ili bilo kakvim dodatnim podacima koje niste pristali podijeliti. Kolačiće možete prihvatiti ili odbiti. Odbijanje kolačića može umanjiti kvalitetu korisničkog iskustva te onemogućiti pristup određenom sadržaju. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali obično je moguće, ako to korisnik želi, namjestiti postavke preglednika kako bi onemogućio instalaciju istih.

Pohrana i zaštita podataka

Podatke za koje ne postoji pravna osnova čuvanja tvrtka redovito briše. Podaci se čuvaju na neograničeno vrijeme kada za to postoji osnova ili privola. Korisnik u svakom trenutku može povući privolu za obradu podataka, nakon čega je tvrtka dužna ukloniti podatke koje nije zakonom obvezna čuvati.

Podatke dane prilikom komunikacije korisnika s tvrtkom ukloniti u razumnom roku nakon završetka komunikacije u slučaju da ne postoji privola za njihovu obradu ili ne postoji druga pravna osnova za čuvanje istih.

Tijekom obrade podataka koristimo sigurne protokole za slanje podatka, isto vrijedi i za podatke o plaćanju.

Podaci se pohranjuju i obrađuju na poslužiteljima unutar Europske unije – kada god za to postoji mogućnost. U drugim slučajevima, podaci se za potrebe obrade šalju na servere izvan EU.

Treće strane

Podaci će biti podijeljeni samo s onim trećim stranama koje mogu jamčiti standard zaštite osobnih podataka jednak onom koji osigurava tvrtka te s trećim stranama s kojima postoji zakonska obveza dijeljenja.

Treće strane ne smiju koristiti podatke podijeljene s njima u svrhe marketinških aktivnosti.

Izmjene ovog Pravilnika

Tvrtka može promijeniti ovaj Pravilnik s vremenom. U slučaju ovog Pravilnika, datum na dnu stranice će biti ažuriran. U slučaju bitnih izmjena ovog Pravilnika, korisnici će biti direktno obaviješteni. Također, korisnici bi trebali obratiti pozornost na ovaj Pravilnik prilikom posjeta web stranici kako bi razumjeli načine korištenja njihovih osobnih podataka.

Pitanja u vezi ovog Pravilnika

Vaša privatnost nam je bitna. Za sva pitanja slobodno nam se obratite na ured@umjetnost-komunikacije.hr

 

Zadnja izmjena: 4. 3. 2021.