Kako se pripremiti za nastup u medijima?

Uvijek je riskantno komunicirati s medijima, postoji šansa da prenesu ono što ste rekli!

,,Ma pitali su me kriva pitanja.”

,,Nisam znao da ce svjetlo biti tako…”

,,Uopće nisam to rekla!”

Znamo da je teško za povjerovati, ali s dobrom pripremom i znanjem ovo su rečenice koje više nikad nećete izgovoriti nakon susreta s medijima. Uostalom, ne samo u medijima već i u svakodnevici (često se nađemo u situaciji da nam ,,stavljaju riječi u usta”, zar ne?). Mediji su svugdje oko nas i htjeli ili ne htjeli čine važnu kariku u društvu i oblikovanju mišljenja publike. Pa zašto onda ne bismo kamere okrenuli u svoju korist? Zašto umjesto treme, nelagode i crvenjenja pred kamerama ne bismo jedva čekali da dođemo pred njih i istovremeno podignemo svoj ugled, ugled vlastitog brenda ili tvrtke u kojoj radimo?

U ovom četverosatnom modulu, osim teoretskog definiranja alata i tehnika medija, kroz praktične primjere i vježbe otkrit ćemo sve male tajne velikih umjetnika pred kamerama. Osvjestit ćemo alate koji mogu postati glavni aduti za osvajanje kamera. Očekujte neočekivano i uvijek se spremno dočekajte na noge!  

Polaznici će nakon odslušanog modula moći: 

  • izvježbati kako pripremiti poruku za publiku sažeto i jasno 
  • osvijestit će se mogući stilovi novinarskih postavljanja pitanja 
  • definirati obilježja svakoga medija (od radija do pisanog intervjua) te kako iz svih njih izvući maksimum
  • • savladati vlastiti nastup – riječi kojima se koristimo, volumen glasa, intenzitet prema mikrofonu, položaj tijela prema kameri

Kamere, set, AKCIJA!

Predavačica: Katarina Madirazza