fbpx

Paško Vukasović magistrirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Glumom, a još manje govorništvom, nije se bavio prije upisa na fakultet. Diplomirao je ulogom Ivana pl. Križovca u drami Miroslava Krleže ,,U agoniji”  i magistarskim radom ,,Iste postavke teorije glume u odnosu glumačkih realizacija polovice 20. stoljeća i danas”.Od tada je ostvario uloge u preko 50 kazališnih predstava u kojima je glumio najširi mogući spektar likova, od cvijeta i petogodišnjeg dječaka do psihički poremećenog silovatelja i ,,Teasmana” u drami ,,Hedda Gabler”.

U Govorničkoj akademiji Demosten od samog je početka. Fokus mu je na upotrebi i korištenju glumačkih tehnika u bilo kojoj vrsti javnog nastupa. Iako je iz Dalmacije, više voli meso nego ribu. Doktorand je na poslijediplomskom (doktorskom) studiju Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu. 

Glumio je u preko 50 kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova (,,Ne gledaj mi u pijat”, ,,Mali”, ,,Dnevnik Diane Budisavljević”, etc.), dramskih serija (,,Novine”, ,,Crno-bijeli svijet”, ,,Dnevnik velikog Perice”, etc.) i TV reklama, ali slavu još nije stekao (vjerojatno i neće, ali to mu nećemo reći).  Režirao je predstave ,,Huligan” i ,,Igra uma”. Unatoč svemu, ne govori njemački, ali dobro igra košarku.

Postanite i vi neslavan, ali odličan glumac uz Paškov modul klikom ovdje!