fbpx

Važnost neverbalne komunikacije u poslovnom okruženju

Ako laže koza, ne laže rog.

Sigurno ste čuli dobro poznatu navedenu narodnu izreku. Ona je, za razliku od mnogih, uistinu i točna! Svatko tko govori, bez obzira kome – jednoj osobi ili više njih, bliskom članu obitelji ili nepoznatoj publici, djeci ili partneru – može riječima reći jedno, a tijelom sugerirati nešto sasvim drugo. I onda se dogodi klasični nesporazum “rekao/rekla mi je Dobar dan! ali jako je ljut/ljuta na mene”. I, kako to znate? Pogađate, ono što se prenese neverbalnim putem – držanjem i stavom tijela, mimikom, gestama, disanjem, dodirima i slično – istinitije je od onog verbalnog. 

Upravo zato ne postoji uspješna komunikacija bez uspješne neverbalne komponente, kako u odašiljanju, tako i u primanju i tumačenju neverbalnih signala druge strane. Želite li znati što Vaš sugovornik uistinu misli o Vama? Zanima Vas govore li Vam njegove riječi istinu? Želite stečeno znanje prenijeti i izvan poslovne svakodnevnice? I, naravno, ako želite saznati kamo s rukama dok govorite, odvažite se i poslušajte ovo predavanje.

U četiri sata modula naučit ćete teorijske osnove odašiljanja i tumačenja neverbalnih komunikacijskih znakova – gdje stajati, koga gledati, kamo s rukama. Nakon teorijskog dijela ostat će još dovoljno vremena da svoju neverbalnu komunikaciju utvrdite na primjerima i pokažete u praksi. 

Nakon ovog modula polaznici će:

  1. Shvatiti važnost neverbalne komunikacije u odnosu na verbalnu.
  2. Prepoznati poruku sugovornika čitanjem neverbalnih znakova.
  3. Otkriti moguću neiskrenost kod sugovornika.
  4. Uskladiti se sa sugovornikom kako bi komunikacija bila uspješnija.
  5. Razumjeti govor vlastitog tijela.

Predavač: Kristijan Sedak