Vi ste prezentacija - pokažite se u najboljem svjetlu!

Mnogi poslovni uspjesi ovise o načinu na koji je prezentirana neka poslovna ideja. Također, neke ideje i zamisli, ma koliko god bile dobre, ne vide svjetlost dana upravo zbog načina na koji su prezentirane. Pri tome, uspješnu prezentaciju ne čini samo način na koji su izrađeni slajdovi (iako, i oni igraju veliku ulogu), nego i način na koji vi prenosite tu prezentaciju, odnosno glavne ideje koje su povod njezina održavanja.

Prezentiranje ideje, poslovnog plana, novog proizvoda i mnogih drugih tema, vještina je kroz koju se na jasan i interesantan način nastoje prenijeti misli čiji je cilj zainteresirati slušatelja, informirati ga, ali i potaknuti na akciju nakon slušanja. Pri tome, prezentacijske vještine nisu samo vezane za trenutke kada stojite ispred Power Point prezentacije i prenosite ono što je na slajdovima. Prezentacijske vještine spadaju u verbalno komuniciranje kojim se također nastoji uvjeriti, zainteresirati, podučiti, ali nekada i ispregovarati određene interese. 

Neki od nas su prirodno nadareni za osvajanje publike svojom karizmom ili načinom na koji se nose s pritiskom, no mnogi se svakodnevno susreću s problemom prilikom prezentiranja ideje. No, kao i svaku vještinu i vještinu prezentiranja je moguće savladati kroz vježbe i praćenje određenih tehnika. Zato, poslušajte praksu koja pokazuje kako se trudom i vježbanjem u velikoj mjeri mogu unaprijediti prezentacijske vještine i posjetite ovaj modul. 

Jer, govornikom se ne rađa, govornikom se postaje!

Na ovom modulu, polaznici će se upoznati s time kako održati pažnju publike tijekom prezentiranja te koje tehnike koristiti kako bi zvučali sigurno, jasno i uvjerljivo, na koje načine i uz koje alate kreirati privlačnu prezentaciju, kako se pripremiti za prezentiranje i koje tehnike opuštanja koristiti prije prezentiranja. Nadalje, polaznici će se upoznati s načinom uspješnog strukturiranja prezentacije, kako uključiti publiku u istu (s ciljem da prezentacija ne bude monotona) te koje pogreške u prezentiranju je nužno izbjegavati.

Predavačica: Mateja Radoš