Tena Žganec fonetičarka je i stručnjakinja za metodiku poučavanja govorništva. Iako kaže da ne svira niti jedan glazbeni instrument (barem ne za tuđe uši), ipak voli osmisliti dobru kompoziciju. Ta kompozicija doduše nema note, ali bez obzira na to može biti glazba za uši. Radi se o Kompoziciji javnoga govora, modulu koji Tena predaje na Demostenu. 

Osim toga, Tena predaje i modul ,,Daj mi jedan dobar razlog” u kojem se kvalitetnim argumentima bori protiv dobro nam poznatih „riječi bez pokrića“. 

Kao govorna trenerica i mentorica sudjelovala je na brojnim govorničkim aktivnostima diljem Hrvatske (od Čakovca, do Crikvenice i Splita) te je podjednako radila sa svim dobnim skupinama, od osnovnoškolaca nadalje. Osim toga, podjednako radi grupne, kao i individualne govorničke treninge te savjetovanja. Do sad je preko stotinu polaznika raznih komunikacijskih aktivnosti uspješno naučila kako sastaviti i dobro izvesti različite vrste javnoga govora – od prezentacije, preko pitcha do svečanog govora.

Područja njezina interesa ponajviše su metodika poučavanja govorništva te fonetska njega glasa i izgovora.

Kada govorništvu ne poučava druge, onda i sama govori. I to najčešće na ulici ili u autobusu. Tena, naime, radi i kao turistički vodič u gradovima srednje Europe.  Jako  voli provesti strance po Zagrebu, no uživa i u dugim putovanjima po Starome kontinentu. Podjednako voli i svoj bicikl, koji ima ime (… i Tena odgovorno tvrdi da se na njega uredno odaziva).

Pobrinite se da uvijek imate kvalitetne argumente u vašem govoru klikom ovdje!