Mate Petrović prodajni je profesionalac i menadžer s više od 10 godina prodajnog i menadžerskog iskustva u malim, srednjim i velikim tvrtkama u nekoliko različitih branši. Kroz osobnu prodaju i upravljačke uloge stekao je ogromno prodajno i organizacijsko iskustvo koje polaznicima Govorničke akademije Demosten prenosi u sklopu modula ,,Kako prodati operu?”.

Zaljubljenik je u prodaju koji vjeruje da je prodaja umjetnost u kojoj se u savršenoj umjetničkoj formi – prodaji, pomoću najboljeg i najsavršenijeg alata – komunikacije, stvara vrijednost.

Trenutno se bavi umjetnošću prodaje na poziciji direktora prodaje u tvrtki Zubak grupa d.o.o., zadužen za organizaciju i vođenje prodaje u 9 zemalja srednje i jugoistočne Europe. 

Pravno-financijsko-ekonomsku, gimnazijsku i osnovnoškolsku podlogu stekao je obrnutim redoslijedom, pohađajući, osnovnu školu u rodnom Klobuku, gimnaziju u Ljubuškom, Pravni fakultet u Zagrebu (ne do kraja, jer ipak više voli prodaju od prava) te studij financija i prava na Visokom učilištu za financije i pravo – Effectus.

Veliki radoholičar, organiziran, obožava rokove i projekte, orijentiran na rezultate, pozitivno tvrdoglav, društven, komunikativan… Osim što voli prodaju i komunikaciju, obožava svirati gitaru i pjevati, pogotovo u dobrom društvu, ali i pogledati dobar psihološki triler u miru i tišini.

Ako želite usavršiti vaše prodajne vještine i savladati tehnike prodaje, kliknite ovdje!