Marijan Palić

Marijan Palić iza sebe ima iskustva u raznim područjima marketinga, od sportskog marketinga preko vođenja marketinga za poslovnu školu, web shopa, pa sve do političkog marketinga i marketinga u IT sektoru.

Prvo veće iskustvo u karijeri ostvario je kao voditelj marketinga u vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi za 10 država (COTRUGLI Business School), ali i radom u tvrtki specijaliziranoj za sportski marketing (Overtime sports marketing), uz to, radio je na konzaltingu za vodeći poslovni tjednik u Hrvatskoj – Lider, pa sve do vođenja marketinga za Agency04, jednu od najbrže rastućih IT tvrtki u srednjoj Europi (a u kojoj je i danas).

Marijan drži predavanja i u uglednom učilištu Experta te za Lider, a održao je edukaciju u Ukrajini za klubove Ukrajinske prve nogometne lige, za KK Crvena Zvezda…

U Overtimeu je zajedno s timom osvojio međunarodnu nagradu za najbolji medijski projekt u sportu – na projektu RTL Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru 2012. Autor je knjige Atomski marketing koja je u 2019. bila najprodavanija knjiga o marketingu u Hrvatskoj.

Od 2020. je aktivan i u političkom marketingu gdje je vodio marketing kampanju za lokalne izbore za Most nezavisnih lista, koji je po rezultatima iznenadio na izborima – iako su ankete predviđale samo 3 mjesta u saboru, na kraju ih je osvojio 8.

U 2021. zajedno s timom radio je na kampanjama u kojima je Dario Zurovec osvojio mjesto gradonačelnika u prvom krugu (Sveta Nedjelja) te najveći broj glasova u povijesti za stranku Fokus u Zagrebačkoj županiji. Radio je i na kampanji Ivana Radića u kojoj je po prvi puta HDZ dobio gradonačelnika u gradu Osijeku.

Zanimljivu kampanju radio je i za Božu Petrova za župana Dubrovačko-neretvanske županije te je uz neznatan budžet koji je 90% bio fokusiran na digital, uspio doći do drugog kruga.