Petra Jakopanec diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te još kao student zaljubila se u dinamičan svijet prodaje i marketinga radeći pet godina u telekomunikacijama gdje su joj nemalo puta ponovili da svojim komunikacijskim vještina može prodati pijesak u pustinji. Svoje vještine prodaje pijeska u pustinji nastavlja razvijati kao SAP konzultant za prodaju i distribuciju dok nije pronašla svoje sretno mjesto pod korporativnim suncem, u svijetu marketinga gdje danas, s velikom strašću i energijom oblikuje priče i sve ono što se krije iza jednog uspješnog branda.

Uvijek se vodi onom da je najbolji povrat u životu ulaganje u znanje, pa po diplomiranju upisuje postdiplomski studij Marketinški menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. S obzirom na to da je pravi „social butterfly“ i pričalica, od brojnih edukacija u njenom životopisu najdraže mjesto ima Govornička akademija Demosten.

McKinsey&Company odabrao ju je kao jednu od polaznica njihova Next generation women leadership 2022.

Uvijek nemirnog karaktera u potrazi za novim izazovima, ne samo poslovno već i privatno pa stoga u kalendaru uvijek ima spremno neko putovanje, kazalište ili live svirku. Veliki je zaljubljenik u gastronomiju, pa osim što voli isprobavati nove okuse isto toliko uživa i u kuhanju te kako kaže, kad još malo odraste i taj hobi će poprimiti ozbiljniju notu.