fbpx
Boris Jelavić, sportski novinar HRT-a

gray-quotation-marks-hiNovinarski posao kojim se bavim, a to je televizijsko emitiranje, najčešće uživo ne ostavlja prostor za prezentacijske govorne ili neverbalne pogreške. Stariji kolege pomogli su mi s par savjeta, no sustavno znanje i samopouzdanje  dobio sam tek na predavanjima i s puno utakmica u nogama. Mnogo je sitnica na koje su me treneri Umjetnost komunikacija dobronamjerno uputili. Danas s ponosom mogu potvrditi, profesionalac sam u svom poslu na visini svakog zadatka. Zato zahvaljujem prijateljima iz Umjetnost komunikacija!


Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede RH

gray-quotation-marks-hiSudjelovanje na seminarima je uvelike pomoglo razvoju mojih osobnih vještina. Govorništvo mi sada ne predstavlja nikakav problem, a kontakt s građanima i medijima izazov je kojem s veseljem i zadovoljstvom pristupam. Veliku zaslugu pripisujem osobnim savjetovanjima u Umjetnosti komunikacija koja su me osnažila i pomogla mi u svakodnevnom radu. Ovakav oblik edukacije i rada na sebi svima srdačno preporučam.


Josip Žurga, real estate & project development

gray-quotation-marks-hiTvrtka u kojoj radim, Krammer&Wagner nekretnine d.o.o., bavi se razvojem i komercijalizacijom trgovačkih centara. Znatan dio mojih svakodnevnih obaveza na poslu odnosi se i na predstavljanje projekata strankama/potencijalnim zakupnicima. Kako je konkurencija na tržištu trgovačkih centara jaka, želja mi je što bolje se pripremiti za sastanak, a sve kako bi zakupnika uvjerio da je naš centar najbolji i da baš kod nas treba potpisati ugovor o zakupu. Treneri Umjetnost komunikacija omogućili su mi da vidim sebe na način kako me vide stranke s kojima pregovaram, ukazali mi na greške koje činim i pomogli mi da ih ispravim.


Patricija Matijašec, studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu

gray-quotation-marks-hiZahvaljujući  iskustvu stečenom na prošlogodišnjoj Školi javnih nastupa i prezentacijskih vještina, uvelike su se poboljšale moje govorničke sposobnosti te sam stekla veću sigurnost kod javnih nastupa. U prvom dijelu, teorijskom, predavali su nam stručnjaci iz različitih područja koji su svakodnevno suočeni s javnim nastupom te su nam prenijeli korisne savjete. Drugi dio, koji uključuje snimanje te analizu nastupa svakog pojedinca,  osobito je koristan jer rijetko dođemo u priliku da se snimi naš javni nastup te da nam stručnjaci ukažu na greške i upute nas na vanjske faktore koji utječu na naš javni nastup, daju savjete kako ukloniti tremu, kakav stav zauzeti te kako se uopće pripremiti pred bilo kakav javni nastup. Velik dio naučenog  može se odmah primijeniti u izlaganju seminarskih radova na fakultetu, a sigurna sam da će to iskustvo biti potrebno i kod razgovora za posao te u drugim različitim prilikama .